O nouă contestație la executare silită câștigată împotriva INVESTCAPITAL!

O nouă contestație la executare silită câștigată împotriva INVESTCAPITAL!

 

 

O nouă contestație la executare silită câștigată împotriva INVESTCAPITAL!

 

 

contestație la executare silită investcapital câștigată

Ești executat silit în dosare execuționale diferite, la intervale diferite de timp, însă banca sau recuperatorul nu a reușit să recupereze nici o sumă de bani?

Chiar dacă nu au trecut 3 ani (termen de prescripție) între dosarele execuționale, dar nu s-a recuperat nici o sumă de bani, putem cere ANULAREA EXECUTĂRII SILITE pe motivul prescripției dreptului recuperatorului sau Băncii de a te executa silit!

Într-un caz asemănător, echipa noastră a reușit să obțină ANULAREA ÎNTREGII EXECUTĂRI SILITE precum și recuperarea tuturor cheltuielilor de judecată.

Contestația la executare câștigată pe motivul PRESCRIPȚIEI a fost formulată împotriva recuperatorului de creanțe INVESTCAPITAL LTD, după ce Banca PIRAEUS BANK a cesionat creanța.

24.02.2020
Ora estimata: 09:00

Complet: Complet12 – civil -fond funciar – minori

Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare.

Anulează toate actele de executare silită din dosarele execuţionale nr. 1922/2019 şi nr. 1923/2019 ale BEJ Asociaţi C?rja Maria Iulia şi Mureşanu Radu Alex.

Obligă intimata la plata către contestatoare a sumei de 2.657,08 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată. ?n temeiul art. 45 alin. 1 lit.f din OUG 80/2013 dispune restituirea către contestatoare a taxei judiciare de timbru achitate prin chitanţa din data de 29.11.2019, ?n sumă de 205 lei.

În speță, împotriva debitorului s-au deschis două dosare execuționale în anul 2012.

Însă debitorul nu a avut conturi bancare deschise și nici disponibilități bănești, așa că dosarele execuționale s-au închis în anul 2018.

Ulterior, în anul 2019, recuperatorul de creanțe a început o nouă executare silită împotriva debitorului.

Instanța de judecată a considerat că dreptul recuperatorului de creanțe de a executa silit debitorul este prescris, întrucât chiar dacă nu au trecut 3 ani între momentul închiderii dosarelor execuționale din 2018 și deschiderea dosarelor noi de executate în 2019, au trecut totuși 3 ani în care recuperatorul de creanță NU a recuperat vreo sumă de bani de la debitor.

Instanta a considerat că, dacă nu s-a recuperat în tot acest timp nici o suma de bani de la debitor, executarea silită nu a întrerupt prescripția de 3 ani și deci recuperatorul de creanță NU mai poate obține executarea silită a debitorului.

Mai jos vom reda pe scurt un extras din Hotărârea instanței:

Aceste două dosare execuționale au fost închise deoarece nu s-a reușit executarea silită, popririle înființate nefiind puse în executare, debitorul neavând deschise conturi bancare.

Deși această încetare s-a produs la data de 18.12.2018, această dată nu poate fi considerată punctul de la care curge un nou termen de prescripție în condițiile în care în cadrul celor două executări silite nu s-a executat silit nici o sumă de la debitor.

Astfel, executarea silită anterioară nu are efect interuptiv de prescripție.

În consecință, prescripția executării silite a început să curgă de la data de 18.09.2012 șI s-a împlinit la data de 18.09.2015, or creditorul a declanșat o nouă executare silită la data de 16.07.2019, cu mult după împlinirea termenului de prescripție.

În consecință, instanța constată că a intervenit prescripția dreptului de a obține executarea silită, astfel că toate actele de executare silită efectuate în cele două dosare execuționale sunt nule. (…) instanța va obliga intimata la plata către contestatoare a sumei de 2.657,08 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată (…)

(….) se va dispune restituirea către contestatoare a taxei de timbru achitate (…), în sumă de 205 lei.

Ai primit o somație sau te-ai trezit cu conturile blocate?
Sună-ne acum sau trimite-ne un e-mail cu solicitarea ta să vedem cum te putem ajuta.
Nu uita, ai doar 15 zile să contești un act de executare silită nelegal!

Leave a comment