Divort si partaj

Ați luat decizia de a divorța de soț / soție?

Cunosti pe cineva care dorește sa divorțeze dar nu știe cum sa procedeze mai departe?

Divorțul nu este niciodată ușor și înțelegem faptul ca aceasta decizie a fost extrem de dificila și dureroasa pentru tine, așa ca iti propunem ca procedura de divorț sa o lasi pe umerii profesioniștilor.

Iti stam la dispoziție cu toate explicațiile necesare cu privire la căile legale de a divorța, ce presupune o procedura de divorț, cât durează, care sunt costurile și cu ce te vei alege de pe urma divorțului.

Avem prețuri decente și rezonabile ca avocați de divorț în Timișoara.

De ce ar trebui sa angajați un avocat pentru procedura ta de divorț?

1. Ai nevoie de un profesionist care cunoaște procedurile legale, instanțele de judecata, legile aplicabile și practica de judecata a instanței.

Deja treci printr-un moment extrem de dureros și e posibil ca decizia divorțului sa va pună într-o situație de confuzie.
Acesta nu e cel mai potrivit moment sa începeți sa învățați legi, cum se redactează o acțiune de divorț și unde trebuie depusa. Sunteți deja foarte implicat emoțional, iar acest lucru s-ar putea sa va afecteze în luarea deciziilor.
În acest moment este cel mai potrivit ca un profesionist  care cunoaște toate căile legale sa gestioneze pentru tine întreaga procedura de divorț.
Veți scuti timp și bani și veți evita greșeli care te pot afecta toată viața!

2. Un avocat iti poate da cele mai bune sfaturi în cadrul procedurii de divorț
Ne vom concentra asupra cazului tau și iti vom arata toate opțiunile legale pe care le ai pentru a divorța și te vom ajuta sa iei cele mai bune decizii.

3. Un avocat se va ocupa pentru tine de TOATĂ birocrația pe care o presupune un divorț
In cazul unui divorț fiecare detaliu contează. De la modalitatea de redactare a cererii de divorț, pana la modalitatea de susținere a cauzei în fata instanțelor de judecata.
Nu ai vrea sa rămâi blocat într-o procedura de divorț pentru ani de zile din cauza unei hârtii completate greșit sau incorect, nu-i așa?

4. Un avocat te va ajuta și în soluționarea altor probleme ce țin de procedura divorțului
Stabilirea locuinței copiilor, stabilirea programului de vizita, pensia de întreținere pentru copii, exercitarea autorității părintești, toate acestea sunt doar câteva din aspectele care vor trebui stabilite în cadrul procedurii de divorț.

Ce tipuri de divorț exista?

 • Divorțul de comun acord – înseamnă ca ambii soți sunt de acord asupra divorțului
 • Divorțul din motive de sănătate – căsătoria poate fi desfăcuta la cererea soțului a cărui stare de sănătate face imposibila continuarea căsătoriei
 • Divorțul din culpa atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soți sunt grav vătămate și continuarea căsătoriei nu mai este posibila
 • Divorțul din culpa atunci când exista o separare în fapt care a durat cel puțin 2 ani

Locuiesti în străinătate și doresti sa divorțezi?

Dacă locuiesti în străinătate te putem ajuta cu întreaga procedura de divorț FĂRĂ CA TU SĂ VII ÎN ROMANIA. Nu va fi necesar sa faci nici un drum în Romania.
Noi iti vom reprezenta interesele, vom redacta pentru tine toate documentele necesare și te vom tine la curent cu stadiul noutăților cazului tau.

Servicii
 • Avocat dedicat pentru divorț în Timișoara
 • Consultanta juridica privind procedura de divorț, locuința copiilor minori, stabilirea programului de vizita, stabilirea pensiei de întreținere, stabilirea numelui ce va fi purtat de soție, exercitarea autorității părintești, precum si stabilirea unei prestații compensatorii
 • Redactarea acțiunii de divorț
 • Redactarea apărării si a punctului tau de vedere (adică a întâmpinării), in cazul in care soțul / soția a început deja procedura de divorț
 • Redactarea cererii reconvenționale, adică a propriilor tale pretenții la acesta procedura de divorț
 • Asistenta juridica si reprezentarea ta in fata Instanțelor Judecătorești, in cadrul procedurii de divorț, la fiecare termen de judecata
 • La sfârșitul procedurii, va vom obține hotărârea judecătorească definitiva de divorț și o vom expedia în original, către tine
 • Onorarii decente practicate de avocații noștri de divorț

După ce procedura de divorț se va finaliza și veți fi divorțat / divorțata, vom putea începe împreuna ACȚIUNEA DE PARTAJ, adică de împărțire a bunurilor comune.
Pentru ca știm ca în orice căsnicie, indiferent de durata sa, soții ajung sa dețină bunuri comune, aceste bunuri urmează sa fie împărțite în cadrul procedurii de partaj.
În cadrul consultației juridice va vom clarifica toate nelămuririle pe care le-ați putea avea referitor la:

 • Ce bunuri nu se vor împarți?
 • Cum se împart bunurile?
 • Ce presupune partajul?
 • Ce se întâmpla cu ratele pe care soții le-au avut?
 • Cu ce va veți alege la sfârșitul procedurii de partaj?

Iti stăm la dispoziție cu următoarele servicii juridice privind procedura de partaj:

 • Consultația juridică privind procedura de partaj
 • Redactarea acțiunii de partaj și pregătirea acesteia împreuna cu toate documentele doveditoare
 • Redactarea apărării și a punctului tau de vedere (adică a întâmpinării), în cazul în care soțul / soția a început deja procedura de partaj
 • Redactarea cererii reconvenționale , adică a propriilor tale pretenții la acesta procedura de partaj
 • Asistenta juridica și reprezentare a clientului în fata Instanțelor de Judecata, în cadrul procedurii de partaj, la fiecare termen de judecata
Contacteaza-ne la:

info@alexapartners.ro

+40 768 605 905

""
sau completează formularul de contact de mai jos: