Poți fi executat silit în baza contractului de credit online!

Poți fi executat silit în baza contractului de credit online!

 

Poți fi executat silit în baza contractului de credit online!

 

 

executat silit contract credit online

Dacă și tu ai încheiat un contract de credit online și te întrebai dacă poți fi executat silit sau nu în baza lui, trebuie să știi ultima noutate în domeniu.

Înalta curte de Casație și justiție a decis în data de 14 octombrie 2019 faptul că aceste contracte de credit încheiate online reprezintă titluri executorii, iar debitorii care nu mai reușesc să achite ratele pot fi executați silit în baza acestor contracte de credit online.

Aici poți regăsi mai multe detalii referitoare la această decizie a Înaltei Curți.

1

Ce înseamnă asta mai exact?

Înseamnă ca dacă ai cerut online sau pe internet un credit, iar banii ți-au fost acordați și virați în cont, chiar fără să semnezi de mână sau eletronic un contract și nu plătești ratele la timp, poți fi executat silit în baza contractului de credit online.

2

Cine te va executa silit?

  • Firma care ți-a acordat creditul online sau o altă societate de tipul recuperatorilor de creanțe.
2

S-a început executarea silită împotriva ta?

În cazul în care ai primit acte de la executor, trebuie să știi că ai un termen de doar 15 zile de la data la care ai primit plicul, pentru a contesta executarea silită.

Cel mai frecvent motiv pentru care executările silite sunt contestate și câștigate este motivul prescripției executării silite – adică pentru motivul că cel care v-a acordat creditul nu a început executarea silită în termen de 3 ani de la data când avea acest drept.

Cei mai mulți creditori (bănci sau recuperatori) demarează executări silite după 5 ani, 10 ani, iar unii chiar și după 15 ani de la data la care aveau dreptul să înceapă executarea silită – ceea ce este nelegal.

 

În concluzie: poți fi executat silit chiar dacă ai cerut un credit online sau ai încheiat online un contract de credit, dar apelează la un avocat specializat dacă dorești să contești executarea silită sau dacă știi că au trecut mai mult de 3 ani de la data la care creditorul (banca sau recuperatorul) avea dreptul să te execute silit.

Aici poți regăsi detalii despre executare silită și despre cât ți se poate poate popri din salariu.

Așadar dacă obișnuiești să iei credite online rapide șI urgente, fără acte, fără semnătură trebuie să știi că poți fi executat silit în baza acestor contracte!

Leave a comment